De Martinuskerk in Giesbeek moest het na een bombardement in 1944 jaren zonder kerktoren stellen. Het dorp zette alles op alles om het geld voor de herbouw van de toren bij elkaar te krijgen. Dat lukte. In 2010 werd de toren herbouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
De Martinuskerk in Giesbeek moest het na een bombardement in 1944 jaren zonder kerktoren stellen. Het dorp zette alles op alles om het geld voor de herbouw van de toren bij elkaar te krijgen. Dat lukte. In 2010 werd de toren herbouwd. © HENK RODRIGO

Kerk Giesbeek toch te koop; verbouwen verzakte kerk wordt veel te duur

GIESBEEK - De Martinuskerk in Giesbeek wordt in september te koop gezet. Het plan een beeldenmuseum annex concertruimte in te richten in het gebouw is van de baan. Het blijkt te duur en er is geen draagvlak voor.

  1. Er is nog even tijd om Liemerse kerkgebouwen te redden; laatste vieringen uitgesteld
    PREMIUM

    Er is nog even tijd om Liemerse kerkgebou­wen te redden; laatste vieringen uitgesteld

    ZEVENAAR - Voor de negen kerken in de Liemers die sowieso gaan sluiten, kunnen tot komend najaar concrete plannen voor een herbestemming worden gemaakt. ,,Daarna komt een keer het moment dat wij de kerken in de verkoop gaan zetten’’, zegt Maarten Smits, pastoraal werker van de Liemerse Sint Willibrordusparochie. Ondertussen zijn de laatste officiële diensten in de nog te sluiten kerken uitgesteld in verband met het coronavirus.

Liemers