Kevin Geurts hoopt via crowdfunding zijn film 'Jordy' te financieren.
Volledig scherm
Kevin Geurts hoopt via crowdfunding zijn film 'Jordy' te financieren. © theo kock persfotografie

Kevin (18) uit Zevenaar debuteert als filmmaker

ZEVENAAR - De 18-jarige Kevin Geurts uit Zevenaar brengt binnenkort zijn eerste korte film uit. Het geld hiervoor wil hij met behulp van crowdfunding binnen zien te krijgen.

Filmmaker worden, dat doel heeft Kevin Geurts (18) uit Zevenaar al jaren voor ogen. Hij behoort tot de eerste lichting studenten van de nieuwbakken Dutch Filmers Academy in Eindhoven. Hier werkt hij op dit moment hard aan zijn eerste film, die Jordy gaat heten.

Demente oma

Jordy is een tien minuten durende film en gaat over een 19-jarige jongen die samenwoont met zijn demente oma. Jordy zorgt voor haar, maar komt in de problemen nadat hij getuige is van een overval waarbij hij uiteindelijk de overvaller mishandelt. Ineens staat zijn toekomst op losse schroeven.

Leeftijdgenoot

Voor Geurts is het geen verhaal dat te linken is aan eigen ervaringen. ,,Maar het gaat natuurlijk wel over een jongen van mijn leeftijd. Het idee van iemand die op jonge leeftijd al heel veel moet doen, die veel verantwoordelijkheid moet dragen en waarbij ook nog eens alles tegenzit, daar wilde ik iets mee.''

Filmfestival?

Waar de film straks precies te zien is, is nog niet bekend. Geurts hoopt stiekem op een filmfestival. ,,Ik heb altijd al mensen willen entertainen'', zegt hij. ,,Ervoor zorgen dat iemand die in de bioscoop zit, even uit de sleur van alledag raakt en helemaal nergens anders aan denkt dan alleen aan die film, dat vind ik mooi.''

Crowdfunding

Voor Jordy is vanuit de Dutch Filmers Academy geen budget beschikbaar gesteld, maar er is wel geld nodig voor bijvoorbeeld de reiskostenvergoeding van de acteurs, de locaties en de apparatuur. Met een crowdfunding op het online platform GoFundMe hoopt Geurts ruim 500 euro binnen te halen om de kosten te kunnen dekken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers