De vernieuwde raadzaal van Zevenaar, met ronde vergadertafel. Foto : Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
De vernieuwde raadzaal van Zevenaar, met ronde vergadertafel. Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Kijkje in de nieuwe raadzaal van Zevenaar, mét een glazen plafond

ZEVENAAR - De vernieuwde raadzaal van Zevenaar is in gebruik genomen. De ruimte werd verbouwd voor 35.000 euro. Dat was nodig in verband met de werkzaamheden in Hal12, het nieuwe cultuurcentrum. 

De voormalige productiehal van sigarettenfabriek British American Tobacco wordt voor ruim 10 miljoen euro volledig verbouwd. Onder meer de bibliotheek zit er al. 

Aan de raadzaal grenst nu het Filmhuis. ,,U ziet: een glazen plafond", grapte burgemeester Lucien van Riswijk woensdag tijdens de allereerste raadsvergadering in de vernieuwde ruimte. ,,Wie de film Sjakie en de chocoladefabriek heeft gezien, weet dat je daar doorheen kunt.”

‘Minder hoekig’

Als de publiek tribune in de raadzaal vol is, kunnen belangstellenden de vergadering volgen op een beeldscherm in de patio, de ruimte tegenover de vergaderzaal. Foto : Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
Als de publiek tribune in de raadzaal vol is, kunnen belangstellenden de vergadering volgen op een beeldscherm in de patio, de ruimte tegenover de vergaderzaal. Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Nieuw is de ovalen vergadertafel. ,,Minder hoekig", volgens Van Riswijk. ,,Voordeel is dat u elkaar in de ogen kunt kijken.”

Het portret van koning Willem-Alexander moet nog worden opgehangen in de raadzaal. 

(tekst loopt door onder foto)

De vergadering van woensdag werd donderdagavond vervolgd. Ook nu zat de publieke tribune vol. Als in de raadzaal geen plek meer vrij is, kunnen belangstellenden de vergadering volgen in de patio tegenover de vergaderruimte, op een beeldscherm.

De gang naast de vernieuwde raadzaal in Zevenaar. Foto : Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
De gang naast de vernieuwde raadzaal in Zevenaar. Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Liemers