JV 10092019 Lobith Echtscheidingsboek Tessa en Manon ( rechts) / Foto : Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
JV 10092019 Lobith Echtscheidingsboek Tessa en Manon ( rechts) / Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Knippen, plakken en kleuren om echtscheiding te verwerken

LOBITH - Stel: na de scheiding van je ouders woon je afwisselend bij papa en bij mama. Wat vind je daar van? En welke spullen heb je eigenlijk nodig in twee huizen? In het Herinnerboek kunnen kinderen met gescheiden ouders hun emoties en ideeën kwijt door te knippen, plakken en kleuren. Tessa Massop-Dix en Manon Naterop maakten het doeboek, bedoeld voor kinderen van 5 tot 11 jaar.

Toen Tessa Massop-Dix zeven jaar geleden scheidde van haar toenmalige echtgenoot, zocht ze naar een manier om haar kinderen te helpen bij het verwerken van die scheiding. ,,Het is heftig. Een echtscheiding is vergelijkbaar met een rouwproces. Je wilt iets voor ze doen, maar je kunt het niet voor ze oplossen. Voor jou is het misschien een opluchting als je uit elkaar gaat terwijl je kinderen daar helemaal niet op zitten te wachten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers