Het centrum van Natuur- en Milieueducatie (NME) aan het Vestersbos in Zevenaar
Volledig scherm
PREMIUM
Het centrum van Natuur- en Milieueducatie (NME) aan het Vestersbos in Zevenaar © De Gelderlander

Kunstwerk! nieuwe eigenaar van natuurschool in Zevenaar: ‘Einde aan drie jaar onzekerheid’

Cultuurorganisatie Kunstwerk! wordt de nieuwe eigenaar van het Zevenaarse centrum voor Natuur- en Milieu Educatie (NME). Voor de komende vier jaar lijkt de toekomst van het natuurinstituut veiliggesteld. Het is nog onbekend of het pand aan het Vestersbos blijft bestaan. 

5 reacties

 • Marijke de Both

  2 maanden geleden
  Bijzonder, na de School Biologische Dienst, Centrum voor Natuur en MilieuEducatie heten ze nu Natuurschool. De functie is dus weer verëngt tot het basisonderwijs. Da's jammer voor de volwassen inwoners. Hoe het straks met de dieren moet, is natuurlijk nog de vraag. De Turmac Cultuurhal wil beslist geen muizen en krekels in het pand. Er zijn andere educatieve locaties met dieren in Zevenaar, maar of daar een vruchtbare samenwerking uit voortkomt is te bezien. Da's al eerder gestrand helaas.
 • R.W. Eshoff

  2 maanden geleden
  Heel goed Louis Jansen.
 • Louis Jansen

  2 maanden geleden
  Subsidies geven, waaraan dan ook, is een kwestie van politiek keuzes. Ik ben van mening dat sommige dingen alleen kunnen bestaan uit deel subsidies. Hieronder valt de NME in mijn optiek. Het NME dient het algemeen belang. Zonder kennis van de natuur die ook op scholen wordt gegeven verliezen we veel. Als wij hier de systematiek van bijvoorbeeld Amerika hadden blijft er niet veel meer over. Zelf heb ik mij jaren vanaf 1998 tegen sluiting verzet. Sluiten is Penny wise, Pound Foolish. Behoudt NME.
 • jan willems

  2 maanden geleden
  Kan mooi de nieuwe gymzaal van de nieuw te bouwen scholen daar, hoeve die kinderen niet ver te lopen kunnen alleen maar lopen kloten tussendoor anders.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Alles wat een hoop subsidie kost, past in het plaatje van Fröhlich....

Liemers