Las Vegas ‘weddingchapel’ lokt bezoekers naar Zevenaarse kerk

VIDEOZEVENAAR - In een heuse ‘wedding chapel’ zoals je die in Las Vegas tegenkomt, inclusief  'trouwambtenaar’ in Elvis-pak, geven trouwlustigen zaterdag elkaar in Zevenaar het jawoord. 

Een actie van de protestantse Ontmoetingskerk op Open Monumentendag. Die heeft dit jaar als thema Plekken van plezier.

,,De kerk is er op hoogte- en dieptepunten in het leven”, verklaart dominee Alle Jonkman het idee voor de wedding chapel. ,,Soms ontspannen, soms ernstig. Vandaag doen we het met een knipoog.”

De dominee is gehuld in een wit met gouden kostuum, net als zijn assistente Danielle Werner. Uit de speakers klinkt toepasselijke muziek. De rode loper ligt uit, de wedding chapel is versierd met rode rozen en harten.

Enkele echtparen die al jaren zijn getrouwd, melden zich om hun liefde nogmaals publiekelijk uit te spreken. Desiree en Emma (allebei 14) bezegelen hun eeuwigdurende vriendschap. ,,We kennen elkaar nu twee jaar", zegt Desiree, ,,en we zijn heel blij met elkaar.”

Ook Sabrina Beerens en haar dochtertjes Elena (3) en Sansa (4) trouwen in de wedding chapel. De meisjes dragen hun mooiste jurkjes én een sluier. ,,Ze wilden héél graag trouwen”, lacht Sabrina. ,,Elena kon er vannacht niet van slapen.”

Volledig scherm
Sabrina Beerens en haar dochtertjes Elena (3) en Sansa (4) trouwen in de wedding chapel. © Jan Ruland van den Brink

‘Niet zonder elkaar willen’

Dominee Jonkman spreekt de koppels toe door een microfoon. Onder zijn toeziend oog zetten zij hun handtekening op een heuse oorkonde. ,,Prachtig als mensen laten zien dat ze niet zonder elkaar willen”, vindt de dominee.

Intussen kunnen belangstellenden zaterdag en zondag de Ontmoetingskerk bekijken. Die dateert uit 1659 en is daarmee een van de oudste gebouwen van Zevenaar. Ook zondag zijn er vanwege Open Monumentendag rondleidingen in de kerk aan de Markstraat, van 12 tot 15 uur.

Volledig scherm
Desiree (links) en Emma ondertekenen de oorkonde in de Las Vegas ‘weddingchapel’ nadat zij hun eeuwigdurende vriendschap hebben uitgesproken. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers