Volledig scherm
PREMIUM
Voorbereidingen van verdiepen van de nieuwe nog aan te leggen A15. © Jan Ruland van den Brink

‘Leek snapt dat wegpompen grondwater mede leidt tot schade aan huizen’

ZEVENAAR - Zevenaar vreest voor het effect van het wegpompen van miljoenen liters grondwater tussen Duiven en Zevenaar. Het Waterschap Rijn en IJssel wil hier in januari mee beginnen om leidingen te kunnen verleggen voor de aanleg van de A15. 

 Zowel de gemeente als belangenvereniging Zwik - zakkende woningen, inklinkende klei - maken bij het Waterschap Rijn en IJssel bezwaar tegen de nieuwe grondwateronttrekking. Er kon tot vandaag nog een zienswijze worden ingediend. 

Het is voor het eerst dat de gemeente aan de bel trekt over het wegpompen van grondwater. De vrees bestaat dat de bodem door het wegpompen van grondwater verder inklinkt en dat opnieuw woningen gaan verzakken.

,,We zitten in Zevenaar volop in de problemen”, zegt Zwik-voorzitter Paul Freriks. ,,Je hoeft geen ingenieur te zijn om te begrijpen dat het onttrekken van grondwater in dit gebied mede leidt tot schade aan woningen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers