Volledig scherm
© Gerard Burgers

Liemerije opent nieuwe afdeling voor tijdelijk verblijf

ZEVENAAR -  Zorgcentrum Liemerije opent in december 2018 een nieuwe afdeling voor ouderen met een tijdelijke zorgvraag. De afdeling bevindt zich op de vierde etage van het Rijnstate Ziekenhuis in Zevenaar en zal bestaan uit veertien zelfstandige eenpersoonskamers en een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. 

De nieuwe afdeling, genaamd Liemerij Allee, speelt in op de groeiende vraag naar tijdelijke ouderenopvang. Hiermee richt de zorginstelling zich op cliënten die medisch gezien zijn uitbehandeld, maar nog niet zelfstandig kunnen wonen. Hierdoor worden ze geregeld, langer dan nodig, in het ziekenhuis gehouden. Dit komt omdat er vaak geen plek is in een regionaal verpleeghuis of omdat de thuiszorg onvoldoende personeel kan leveren. Tevens krijgen ze dan vaak niet de passende zorg, wat Liemerij Allee mogelijk wel kan bieden. 

Thuiskomen

De Liemerij Allee heeft als doel om de overgang van ziekenhuis naar thuis zo soepel mogelijk te maken. Zo worden cliënten gestimuleerd om (opnieuw) hun eigen leefritme op te pakken en te doen alsof ze thuis zijn. Om dit gevoel te versterken worden de kamers huiselijk ingericht en mogen naasten 's nachts blijven logeren. 

De cliënten zullen hier zo zelfstandig mogelijk leven, maar worden wel bijgestaan door de verplegers. Zij helpen de cliënten bijvoorbeeld met koken en het uitvoeren van  lichamelijke oefeningen. Ook kunnen de partners meedraaien in dit zorgtraject, zodat zij thuis de cliënt kunnen bijstaan. En ook aan alleenstaanden is gedacht: er wordt beloofd dat ook zij na een paar weken op eigen benen kunnen staan en vol zelfvertrouwen naar huis zullen gaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers