Proeverij van Villa Copera thuis bezorgd.
Volledig scherm
Proeverij van Villa Copera thuis bezorgd. © Jan Ruland van den Brink

Liemers Bezorgt nieuw platform voor horeca: ‘Idee dat je toch uit eten bent’

LOBITH/ ZEVENAAR - Liemers Bezorgt heet het nieuwe digitale platform voor de horeca. Hier zijn bedrijven in de regio te vinden die thuisbezorgen of de mogelijkheid bieden om maaltijden, snacks, drank of ijs af te halen. 

Op LiemersBezorgt.nl staan inmiddels meer dan dertig horecabedrijven. Via deze site kan de klant doorklikken naar de website van het bedrijf dat thuisbezorgt of waar de klant zijn bestelling kan afhalen. 

Diner 

Liemers Bezorgt werd ontwikkeld door Tessa Dix van Dix Design in Lobith. Dat gebeurde op verzoek van Jeroen Fierkens, eigenaar van restaurant Villa Copera in Spijk. ,,Ik snap best dat je niet drie keer per week een diner bij Villa Copera wilt bestellen", zegt Fierkens. ,,Juist nu is het belangrijk om samen te werken en te laten zien wat er allemaal mogelijk is.” 

Profileren

Horecabedrijven kunnen zich gratis aanmelden voor Liemers Bezorgt. ,,Deze site werkt anders dan Thuisbezorgd. Via Thuisbezorgd plaats je de bestelling en wordt die vervolgens thuis bezorgd. Daar betalen ondernemers voor. Liemers Bezorgt is een platform waar ondernemers zich kunnen profileren”, legt Dix uit.

Quote

Liemers Bezorgt is een platform waar onderne­mers zich kunnen profileren

Tessa Dix, Initiatiefnemer Liemers Bezorgt

‘Idee dat we uit zijn’

Dix merkt dat er behoefte is aan nieuwe ideeën, ook als het gaat om de dagelijkse maaltijd. ,,We willen toch een beetje het idee hebben dat we uit zijn, ook al zijn we thuis. Als je een diner bestelt en laat bezorgen, dek je thuis de tafel nét wat mooier en kleed je je nét iets feestelijker aan.” 

Door de brievenbus

Nu de horeca op slot zit, is er nauwelijks een markt voor de bonbons van chocolatier Huub Meijer van Meester Lekkerbek. Daarom bedacht ook hij een alternatief in coronatijd: hij verzendt chocoladepresentjes die door de brievenbus passen. Meijer: ,,Zo kun je iemand laten weten dat je aan hem denkt. Net even anders dan een kaartje in de brievenbus.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers