Liemers krijgt langste overdekte fietsbrug ter wereld: ‘Fietsen onder de snelweg, dat is uniek’

INFOGRAPHICBEMMEL / ZEVENAAR - De Liemers krijgt de langste overdekte fietsbrug ter wereld. Dat zegt bruggenexpert Joris Smits, verbonden aan de TU Delft en sinds kort werkzaam bij Ney & Partners, het bureau dat de brug ontwierp. De fietsbrug hangt onder het bovendek van de A15 over het Pannerdensch Kanaal en is 2 kilometer lang.  

27 reacties

 • Bartus

  3 jaar geleden
  Door die ontsluiting wordt de economie in de regio aangejaagd en zitten we over enkel jaren weer met dezelfde ellende. En opnieuw, alles ten koste van milieu en leefbaarheid van de regio. Meer is NIET altijd beter... helaas..... 
 • Yeoman

  3 jaar geleden
  Hoe is het gesteld met de luchtkwaliteit onder al dat brugverkeer ?
 • Johann utBroamt

  3 jaar geleden
  oh ja en heeft de overheid dit geld zelf bij elkaar gegraaid! of waar komt het vandaan ik betaal anders flink mee aan die belastingpot waaruit dit gedrocht wordt betaald helaas. dus ik weet het het is wel degelijk ons geld.
 • EEE

  3 jaar geleden
  Beter nog, te verwachten is dat hier het OV ook op in zal spelen. In 15 min van Zevenaar in Bemmel, uit die auto dan en gauw!
 • IkWeetHet

  3 jaar geleden
  ‘Onze’ belastingcenten? Dat geld is niet van u maar van de overheid, hoor. En die overheid (de politiek) bepaalt waaraan dat geld besteed wordt. Zoals het hoort.