Hennepkwekerij in een loods in Duiven. Archieffoto: Bart Harmsen
Volledig scherm
PREMIUM
Hennepkwekerij in een loods in Duiven. Archieffoto: Bart Harmsen © Bart Harmsen

Liemers scherpt strijd tegen criminele activiteiten aan

ZEVENAAR/WESTERVOORT - Liemerse gemeenten scherpen de strijd tegen criminele activiteiten aan. Bedrijven die zich in de regio willen vestigen, kunnen vooraf een stevige check verwachten. Ook doen gemeenten nadrukkelijk een beroep op de inwoners. 

Met een brief en een meldpunt voor verdachte situaties willen Liemerse gemeenten hun inwoners vragen ogen en oren open te houden. Daarnaast pleit burgemeester Lucien van Riswijk van Zevenaar voor het aanpassen van de APV.

De maatregelen moeten ondermijning tegengaan. Ondermijning is de vermenging van boven- en onderwereld. ,,Een cafetaria die amper klanten heeft maar toch geopend blijft, kan een dekmantel zijn voor het witwassen van geld", schetst Van Riswijk. ,,Achter een hennepkwekerij gaat een criminele wereld schuil. Daar moeten we met zijn allen alert op zijn.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers