Volledig scherm
Jeroen Beskers (links) controleert de brandblusser van Jan Nijlant. © DG

Liemerse horeca gecontroleerd op brandveiligheid

ZEVENAAR - De brandweer bezocht vrijdag 97 horecagelegenheden 97 in de Liemers om de brandveiligheid te controleren.

Dit met het oog op naderend carnaval. Café Rooie Jan in Zevenaar was een van de gelegenheden die een brandweerteam gastvrij ontving. Eigenaar Jan Nijlant heeft het goed voor elkaar, merkte Jeroen Beskers van de brandweer op. De geïmpregneerde feestversiering hangt hoog genoeg en de brandblussers zijn prima in orde.

Vlaggetje
Eén klein minpuntje constateerde Beskers wel: er hing een vlaggetje van de feestversiering voor het verlichte bordje met de noodroute, waardoor dat wat minder goed zichtbaar was. Nijlant knipte het vlaggetje ter plekke weg.

Verbetering
De horeca heeft het steeds beter voor elkaar, constateert Robert Polman, afdelingshoofd risicobeheersing bij de Veiligheidsregio Gelderland-Midden. „Vorig jaar hebben we 1522 zaken bezocht in ons werkgebied. Bij 75 procent hebben we geen hercontrole hoeven doen. Bij 1,6 procent, 24 bedrijven, werd het uiteindelijk een handhavingszaak. Het is dan aan de gemeente om te kijken hoe er wordt opgetreden.”

Lees meer over de brandweercontrole in de Gelderlander, editie Liemers van zaterdag 18 februari. Kijk ook in onze e-paper.

Liemers