Hoog water in de Rijn tussen Millingen en Lobith.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoog water in de Rijn tussen Millingen en Lobith. © ANP

Lobith en Spijk worden eilandjes bij hoog water

LOBITH/ SPIJK - Waterschap, provincie en Rijkswaterstaat hebben grote plannen met het gebied rond Lobith. Doel: de gevolgen van hoog water beperken.

6 reacties

 • Titus

  4 jaar geleden
  Dat is waar, maar helaas , is nóg een reden om geen prioriteit daarin te zien het feit dat het aan die kant van de  landsgrens dunbevolkt is!  Aan onze kant is het inwonertal veel hoger, dus..? 
 • ron k

  4 jaar geleden
  Als Duitsland meedoet .......  het is toch een Europa  en de veiligheid geldt toch zowel voor de Nederlanders als de Duitsers
 • Johann utBroamt

  4 jaar geleden
  als dit doorgaat kan dan meteen de A15 doorgetrokken worden naar de A18 voor hoogwater mag de natuur wel wijken en dat mag wat kosten. Maar voor een fatsoenlijke oplossing van de infra in oost-nederland mag geen cent uitgegeven worden.
 • Joris

  4 jaar geleden
  Ik heb het al vaker gezegd; vooral aan de andere kant van de grens in Duitsland, kan een enorm overloop gebied worden gemaakt waardoor er in geval van extreme wateroverlast de druk van op de rivieren kan worden gehaald. Grote gebieden die nu braak liggen voor landbouw. Geeft die boeren een goede jaarlijkse vergoeding en mocht het misgaan en hun land moet gebruikt worden een goede schadevergoeding, van Nederlands geld maar vooral van Europese subsidies.
 • HGD

  4 jaar geleden
  geef het ouderijn gebied terug aan de rivier....probleem opgelost..de ambtenarij creerd iedere keer weer nieuwe problemen