Hoog water in de Rijn tussen Millingen en Lobith.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoog water in de Rijn tussen Millingen en Lobith. © ANP

Lobith en Spijk worden eilandjes bij hoog water

LOBITH/ SPIJK - Waterschap, provincie en Rijkswaterstaat hebben grote plannen met het gebied rond Lobith. Doel: de gevolgen van hoog water beperken.

6 reacties

 • Titus

  2 jaar geleden
  Dat is waar, maar helaas , is nóg een reden om geen prioriteit daarin te zien het feit dat het aan die kant van de  landsgrens dunbevolkt is!  Aan onze kant is het inwonertal veel hoger, dus..? 
 • ron k

  2 jaar geleden
  Als Duitsland meedoet .......  het is toch een Europa  en de veiligheid geldt toch zowel voor de Nederlanders als de Duitsers
 • Johann utBroamt

  2 jaar geleden
  als dit doorgaat kan dan meteen de A15 doorgetrokken worden naar de A18 voor hoogwater mag de natuur wel wijken en dat mag wat kosten. Maar voor een fatsoenlijke oplossing van de infra in oost-nederland mag geen cent uitgegeven worden.
 • Joris

  2 jaar geleden
  Ik heb het al vaker gezegd; vooral aan de andere kant van de grens in Duitsland, kan een enorm overloop gebied worden gemaakt waardoor er in geval van extreme wateroverlast de druk van op de rivieren kan worden gehaald. Grote gebieden die nu braak liggen voor landbouw. Geeft die boeren een goede jaarlijkse vergoeding en mocht het misgaan en hun land moet gebruikt worden een goede schadevergoeding, van Nederlands geld maar vooral van Europese subsidies.
 • HGD

  2 jaar geleden
  geef het ouderijn gebied terug aan de rivier....probleem opgelost..de ambtenarij creerd iedere keer weer nieuwe problemen
 1. Hoogoplo­pen­de ruzie in de app, ergernis over feestjes: zo splijt corona families en groepen vrienden
  PREMIUM
  2

  Hoogoplo­pen­de ruzie in de app, ergernis over feestjes: zo splijt corona families en groepen vrienden

  Vriendschappen die al decennialang bestaan, overleven corona niet. Verhitte discussies in WhatsAppgroepen, een verjaardag die niet meer zo gezellig was nadat het onderwerp ‘corona’ of ‘vaccins’ werd aangesneden, het zorgt voor breuklijnen in vriendengroepen en families bleek uit een oproep die De Gelderlander plaatste om ervaringen te delen. Hoe corona een splijtzwam kan zijn.
 2. Wie betaalt de schade als een tiener een kapsalon in brand zet? ‘We willen dat hij of zij het nooit meer doet’
  PREMIUM

  Wie betaalt de schade als een tiener een kapsalon in brand zet? ‘We willen dat hij of zij het nooit meer doet’

  ZEVENAAR - Een jongen van 13 jaar is aangehouden na de verwoestende brand in kapperszaak Your Hair Expert aan de Mallemoolen in Zevenaar. De jonge verdachte wordt beschuldigd van brandstichting en wordt verhoord. De politie heeft geen aanwijzingen dat meerdere daders erbij betrokken zijn. Hoewel de jongen vooralsnog niet schuldig is bevonden, roept zijn aanhouding wel vragen op.
 1. Ondernemers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen
  Play

  Onderne­mers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen

 2. Bruls: 'Dit zijn geen demonstranten, maar coronahooligans'
  Play

  Bruls: 'Dit zijn geen demonstran­ten, maar coronahoo­li­gans'

Liemers