De dames in de whirlpool zijn blij dat hun zwembad open blijft.
Volledig scherm
PREMIUM
De dames in de whirlpool zijn blij dat hun zwembad open blijft. © theo kock persfotografie

Lobith is opgelucht dat het zwembad open blijft

LOBITH - Gebruikers van zwembad De Boskuul in Lobith halen opgelucht adem: hun zwembad kan – voorlopig open blijven.

Gekleurde vlaggetjes hangen rondom het bad en in de entreehal van zwembad De Boskuul in Lobith. ,,Om in de stemming te komen voor carnaval, maar ook zeker ter gelegenheid van…”, zegt zwembadeigenaar Tim Schenning. Als hij zich dit weekend meldt aan het bad, krijgt hij direct felicitaties van badgasten. ,,Zo gaat het nu al een paar dagen”, klinkt het.

Klein feestje

Quote

Je hoorde het hier in het dorp overal mensen zeggen: ‘Laten we hopen dat het open blijft’

José Heinst

Er is hier dan ook een klein feestje te vieren. Dankzij de uitspraak van de rechter in een kort geding dat Schenning met zijn NLG Lobith had aangespannen tegen de gemeente Zevenaar, moet de gemeente het zwembad een exploitatiesubsidie van zo’n 15.000 euro per kwartaal blijven betalen. Hiermee is een sluiting van het zwembad afgewend, want zonder de subsidie – goed voor 40 procent van de exploitatiekosten – zou het zwembad niet kunnen overleven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers