Volledig scherm
Het college van Druten maakte tijdens zijn laatste vergadering voor de verkiezingen een ‘selfie’. FOTOBRONfoto Luciën van Riswijk

Luciën van Riswijk nieuwe burgemeester van Zevenaar

ZEVENAAR/ DRUTEN - Luciën van Riswijk is donderdagavond voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zevenaar. Van Riswijk (50) is sinds 2009 burgemeester van Druten. Hij was een van de elf sollicitanten naar de burgemeestersfunctie in Zevenaar.

Luciën van Riswijk (CDA) werd geboren in Pannerden. In 1994 werd Van Riswijk lid van de gemeenteraad van Rijnwaarden. Zevenaar fuseerde per 1 januari van dit jaar met Rijnwaarden.  

De Zevenaarse gemeenteraad stemde vanavond unaniem in met zijn voordracht. Volgens waarnemend burgemeester Ella Schadd-De Boer is Luciën van Riswijk precies de burgemeester die Zevenaar nodig heeft, ,,mits Den Haag toestemming geeft voor zijn benoeming.”

Bestuurder pur sang

In 1998 werd Van Riswijk wethouder in Rijnwaarden. Peter Putman, fractievoorzitter van Lokaal Belang en voorzitter van de vertrouwenscommissie, werkte als wethouder in Rijnwaarden acht jaar met Van Riswijk samen in het toenmalige college van burgemeester en wethouders. Hij omschrijft Van Riswijk als een ‘bestuurder pur sang’: ,,Luciën van Riswijk kent het klappen van de zweep. Hij is voor Zevenaar de beste keuze.”

In 2009 volgde zijn benoeming tot burgemeester van Druten. Vanaf de dag van zijn installatie maakt Van Riswijk als eerste burgemeester in Nederland gebruik van een Twitteraccount.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers