Volledig scherm
Het UWV heeft het aantal WW-uitkeringen in de Liemers weer zien dalen. © ANP

Magische grens van 2000 WW-uitkeringen in zicht in de Liemers

ZEVENAAR - Het aantal WW-uitkeringen in de Liemers blijft dalen. Inmiddels komt de magische grens van 2.000 in zicht. Per 1 april ontvingen 2012 inwoners van de vijf Liemerse gemeenten een uitkering. Begin dit jaar waren dat er nog 2.800, vijf jaar geleden liefst 4.337. 

De daling is ook dit jaar zichtbaar in bijna alle gemeenten in de Liemers. Een uitzondering is de gemeente Doesburg waar het aantal WW-uitkeringen dit jaar is gestegen van 161 naar 168. Alle andere gemeenten laten een daling zien: Montferland van 555 naar 508, Zevenaar van 723 naar 665, Duiven van 466 naar 405 en Westervoort van 298 naar 266.

De verwachting is dat het aantal uitkeringsgerechtigden in de Liemers voorlopig zal blijven dalen. De zorg, de transportsector, de horeca en techniek kennen een groot tekort aan personeel. Daarnaast liggen er tal van plannen op stapel, met uitbreidingen van bedrijvigheid in de Liemers. 

Crisis

De meeste uitkeringsgerechtigden zijn vijftig jaar of ouder. De huidige cijfers zijn nog niet vergelijkbaar met tien jaar geleden, toen de crisis net was begonnen. De gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort telde in 2008 slechts 922 uitkeringsgerechtigden.  Dat zijn er nu 1.336.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers