Volledig scherm
De Koninklijke Marechaussee heeft een man aangehouden die nog bijna een half jaar de cel in moest. Ter illustratie. © Koninklijke Marechaussee

Man die nog half jaar de cel in moet opgepakt in Zevenaar

ZEVENAAR - Een man die nog bijna een half jaar de cel in moet is afgelopen week opgepakt bij een grensovergang bij Zevenaar. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee, die recent verschillende controles heeft gehouden bij kleine grensovergangen langs de oostgrens.

De 25-jarige man zonder vast adres werd gezocht vanwege vuurwapenbezit. Bij zijn arrestatie bleek dat hij nog een gevangenisstraf tegoed had van 176 dagen én een boete moet betalen van 8.013 euro. De man is aangehouden en in de cel gezet om zijn straf uit te zitten. Hij had geen vuurwapen bij zich.

Ook nog twee anderen

Ook zijn twee andere mannen gepakt voor andere overtredingen. Een 19-jarige man bleek achter het stuur te zitten terwijl hij drugs had gebruikt. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Een 36-jarige Duitser is gearresteerd omdat hij nog DNA moest afstaan.

Verder heeft de marechaussee verschillende bonnen geschreven voor onder meer het voeren van valse kentekenplaten, rijden zonder rijbewijs en onverzekerd en ongekeurd rijden. De controle had als doel het illegaal oversteken van de grens en grensoverschrijdende criminaliteit tegen te gaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers