Volledig scherm
© ANP

Man die onzedelijke voorstellen deed aan meisjes op politieradar

ZEVENAAR - De politie in Zevenaar onderzoekt meldingen over een man die in het Freulebos in het centrum van die plaats onzedelijke verzoeken zou hebben gedaan aan twee meisjes. 'We zijn als politie alert en nemen de signalen die er zijn serieus', zegt de politie op Facebook. Of er aangifte van is gedaan wil ze niet zeggen.

Wel is er een melding binnengekomen. Nadat de politie daarover een Facebookbericht heeft geplaatst is er volgens een woordvoerder nog een melding binnengekomen.

Freulebos
Getuigen melden dat het gaat om twee meisjes van 14 of 15 jaar die maandag in het Freulebos op een bankje zaten naast de man. De twee plaatsten later op Facebook een beschrijving van wat hen was overkomen. Volgens de twee had de man hen geld geboden voor allerlei seksuele handelingen. Daarbij werd hij bij naam genoemd. Dat bericht is inmiddels verwijderd.

Verzoek
De politiewoordvoerder zegt niet te weten of er vanuit de politie een verzoek is gedaan om dat Facebookbericht te verwijderen, maar 'in zijn algemeenheid raden we mensen af om dit soort dingen op Facebook te zetten'. „Dat zal in dit geval ook gebeurd zijn. Zeker als het onderzoek loopt."

Onderzoek
De politie zegt te begrijpen dat berichten die over de man worden gedeeld op Facebook en in Whatsapp-groepen tot onrust kunnen leiden onder ouders en kinderen. Hoever het onderzoek staat kan ze niet zeggen.

De beschrijving die de twee meisjes van de situatie gaven, wil de politie niet bevestigen. „Wat betreft de inhoud van de zaak, houden we het voor nu bij het Facebookbericht dat wij hebben geplaatst."

Liemers