Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Man uit Lobith verdacht van incest met dochter vanaf haar derde

ARNHEM – Een 42-jarige man uit Lobith zit vast op verdenking van het plegen van ontucht met zijn eigen dochter vanaf haar derde tot haar zevende jaar.

Dat bleek dinsdag op de rechtbank in Arnhem tijdens een proforma-zitting. De man werd in juni aangehouden.

Hij heeft bij de politie geen verklaring willen afleggen en ook vandaag voor drie rechters beriep hij zich op zijn zwijgrecht. Hij zei nog niet te weten of hij tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak iets gaat zeggen.

Psychologisch onderzoek is nog niet afgerond. Op de vraag van de rechtbank of hij in gesprekken met de gedragskundige iets zegt over de aantijgingen, antwoordde hij ontkennend. Bij onderzoek naar ondergoed van het meisje is zijn dna aangetroffen. Het is echter (nog) niet duidelijk of het om sperma, speeksel of iets anders gaat.

Handtekening

De rechtbank is van plan de zaak op 17 december inhoudelijk te behandelen. De verdachte blijft tot die tijd vastzitten. Zijn raadsman deed geen poging de voorlopige hechtenis geschorst te krijgen.

De moeder van het meisje vroeg haar ex-echtgenoot aan het einde van de zitting via haar advocaat om een handtekening. Die heeft ze nodig voor een aanvraag voor psychologische behandeling voor haar dochter. Maar hij weigerde te tekenen.

Liemers