Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Man uit Zevenaar ging doldriest tekeer na horen dat vriendin vreemd zou gaan: ‘Zonder alcohol had u het anders gedaan’

ARNHEM - ,,Het is niet leuk te horen dat je vriendin is vreemd gegaan. Maar laat ik u een geheimpje vertellen: dat gebeurt velen van ons. Daar hebben we mee te dealen.” Aldus de voorzitter van de rechtbank gisteren in de zaak tegen een 28-jarige man uit Zevenaar. De verdachte kon er niet mee dealen twee jaar geleden. 

Toen een man hem via sociale media provocerende teksten stuurde over dat hij met zijn vriendin was geweest, ging hij op hem af.

Onder invloed van alcohol drong hij met twee messen in de handen de woning in Duiven binnen waar de man was. Hij vernielde de deur, bedreigde de man en de bewoonster die ook vervelende berichten had gestuurd, en sloeg de man met de messen.

Alcohol speelde ook een rol toen hij op oudejaarsdag 2017 zijn vriendin, met wie hij nog steeds was en nu nog altijd is, mishandelde en vernielingen in de woning aanrichtte. ,,Als u niet had gedronken, had u het anders gedaan”, denkt de voorzitter van de rechtbank. De man beaamde dat. Hij drinkt niet meer en heeft inmiddels behandelingen ondergaan om te leren beter met emoties om te gaan. Hij verdoofde toen zijn gevoel met alcohol.

Excuses

De bewoonster wier woning hij binnendrong en ook haar achterna zat met de messen is inmiddels vanwege het voorval verhuisd. Ze was aanwezig op de zitting. ,,Hebt u al sorry gezegd?”, vroeg de voorzitter.
,,Nee”, antwoordde de verdachte.
,,Daar zit ze”, wees de voorzitter.
- ,,Wilt u dat ik sorry zeg?”
- ,,Alleen als u dat wilt”.
- ,,Wat ik heb gedaan is niet goed. Maar ze heeft me wel uitgedaagd.”
Uiteindelijk kwam er toch een excuus.

Contactverbod

De vrouw wil graag dat er een contactverbod komt. Daar ging de officier van justitie in mee. Hij eiste een werkstraf van 160 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden, reclasseringstoezicht, behandelingen en een alcohol- en een contactverbod. Verder zou de verdachte de schade moeten vergoeden. ,,Hij is doldriest tekeer gegaan, tot twee keer toe”, aldus de officier van justitie.

De raadsvrouw kon zich wel vinden in de straf. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers