In de file om afval te brengen naar het aanbiedstation aan de Didamseweg in Zevenaar. Foto : Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
In de file om afval te brengen naar het aanbiedstation aan de Didamseweg in Zevenaar. Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Mark staat ruim tien minuten in de file voor afvalbrengstation: ‘Niet mijn idee’

ZEVENAAR - Ruim anderhalve kilometer file staat er donderdagmiddag bij het afvalaanbiedstation aan de Didamseweg in Zevenaar. ,,Dit is niet mijn idee”, grapt Mark Reijmer uit Didam. Hij staat inmiddels ruim tien minuten te wachten, met een volle aanhangwagen achter zijn auto. 

Hij is niet de enige. Om de topdrukte bij het afvalstation aan de Didamseweg aan te kunnen, heeft Zevenaar het aantal medewerkers verdubbeld, van vier naar acht. 

,,Op verzoek laten we een boa (buitengewoon opsporingsambtenaar, red.) controleren of er niet te veel mensen tegelijk op het terrein zijn", zegt wethouder Carla Koers. Boetes zijn er nog niet uitgedeeld, wel waarschuwingen.

,,De boa wordt ingezet om alles in goede banen te leiden, ook vanwege de veiligheid van onze medewerkers. Want er moet anderhalve meter afstand blijven. Dat betekent wel dat de mensen nog iets langer in de file staan.”

Ook in Duiven is het extreem druk en daar vraagt de gemeente om in je eentje naar de milieustraat te komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers