De markt in Zevenaar gaat voortaan voor het grootste deel eerder dicht. Archieffoto Bart Harmsen
Volledig scherm
PREMIUM
De markt in Zevenaar gaat voortaan voor het grootste deel eerder dicht. Archieffoto Bart Harmsen © Bart Harmsen

Markt in Zevenaar twee uur eerder afgelopen

ZEVENAAR - De vrijdagmarkt op het Raadhuisplein in Zevenaar sluit voortaan om 18.00 uur en niet meer om 20.00 uur. De gemeente komt daarmee de standhouders tegemoet, die tijdens een stemming hun voorkeur konden aangeven.

Het merendeel van de standhouders in Zevenaar is al een tijdje niet tevreden over de klandizie tijdens de avonduren. Toch werd in het voorjaar besloten in elk geval tot en met de zomer door te gaan van 11.00 uur tot 20.00 uur. Ook kreeg de markt een andere opstelling; geen rijtjes met kraampjes maar twee ‘eilandjes’ van zes tot acht kramen zodat bezoekers een rondje over de markt kunnen lopen. De marktadviescommissie en de ondernemersvereniging zouden extra promotie-activiteiten houden om bezoekers te trekken, maar volgens de gemeente hebben die activiteiten niet plaatsgevonden.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers