Ooievaars aan de Mallandweg in Zevenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Ooievaars aan de Mallandweg in Zevenaar. © Jan Ruland van den Brink

Meer dan honderd ooievaars voelen zich kiplekker in weiland bij Zweekhorst

ZEVENAAR/ DUIVEN - Tientallen en zelfs soms honderden ooievaars cirkelen dezer dagen op verschillende plekken in Gelderland. Het gaat om jongen die zijn uitgevlogen en elkaar opzoeken, vervolgens komen ze met honderden samen in weilanden. ,,Prachtig om te zien’’, zeggen ooggetuigen.

3 reacties

 • Gunnie

  2 jaar geleden
  Dankzij het opheffen van lanbouwgif is de populatie weer flink toegenomen afgelopen decenia’s. Begin jaren tachtig waren er nog maar ongeveer 50 koppeltjes in ons land,dus voedsel genoeg voor deze pracht vogels!
 • Meten

  2 jaar geleden
  Volgens Wikipedia eten ze dit: (tis dat u het weet, ieder voordeel heeft zijn nadeel) Zoals de meeste van zijn verwanten, eet een ooievaar vooral regenwormen en grote insecten, maar ook jonge vogels (pullen van eenden), mollen, hagedissen en knaagdieren staan op het menu, tot aan het formaat van jonge hazen en konijnen aan toe. In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, staat de kikker maar zeer spaarzaam op het menu.
 • Jan

  2 jaar geleden
  prachtige beesten ! hoop dat we er nog heel lang van mogen genieten !
 1. Roeken bouwen tien nieuwe nesten in Zevenaars park Rosorum: ‘Kwestie van goodwill en fatsoen om vogels met rust te laten’
  PREMIUM
  2

  Roeken bouwen tien nieuwe nesten in Zevenaars park Rosorum: ‘Kwestie van goodwill en fatsoen om vogels met rust te laten’

  ZEVENAAR - De roekenkolonie, waarvan twee weken geleden 24 nesten werden verwijderd in het Zevenaarse park Rosorum, heeft daar inmiddels zo'n tien nieuwe nesten gebouwd. ,,Ze zitten nu tien, vijftien meter verderop, aan de overkant van het water”, wijst Frank Maurits. De Zevenaarse hobbyfotograaf en natuurliefhebber trok aan de bel toen hij zag dat een bedrijf de roekennesten uit de bomen haalde.
 1. Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?
  Play

  Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?

 2. Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen
  Play

  Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen

Liemers