Ooievaars aan de Mallandweg in Zevenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Ooievaars aan de Mallandweg in Zevenaar. © Jan Ruland van den Brink

Meer dan honderd ooievaars voelen zich kiplekker in weiland bij Zweekhorst

ZEVENAAR/ DUIVEN - Tientallen en zelfs soms honderden ooievaars cirkelen dezer dagen op verschillende plekken in Gelderland. Het gaat om jongen die zijn uitgevlogen en elkaar opzoeken, vervolgens komen ze met honderden samen in weilanden. ,,Prachtig om te zien’’, zeggen ooggetuigen.

3 reacties

 • Gunnie

  1 jaar geleden
  Dankzij het opheffen van lanbouwgif is de populatie weer flink toegenomen afgelopen decenia’s. Begin jaren tachtig waren er nog maar ongeveer 50 koppeltjes in ons land,dus voedsel genoeg voor deze pracht vogels!
 • Meten

  1 jaar geleden
  Volgens Wikipedia eten ze dit: (tis dat u het weet, ieder voordeel heeft zijn nadeel) Zoals de meeste van zijn verwanten, eet een ooievaar vooral regenwormen en grote insecten, maar ook jonge vogels (pullen van eenden), mollen, hagedissen en knaagdieren staan op het menu, tot aan het formaat van jonge hazen en konijnen aan toe. In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, staat de kikker maar zeer spaarzaam op het menu.
 • Jan

  1 jaar geleden
  prachtige beesten ! hoop dat we er nog heel lang van mogen genieten !
 1. Voedselbank Zevenaar zoekt nieuw pand: zónder houtrot en muizen, mét de juiste temperatuur
  PREMIUM

  Voedsel­bank Zevenaar zoekt nieuw pand: zónder houtrot en muizen, mét de juiste tempera­tuur

  ZEVENAAR - De voedselbank in Zevenaar is op zoek naar een ander pand. De huidige loods aan de Reisenakker, waar de voedselbank sinds 2012 is gevestigd, kampt met een reeks gebreken. ,,Twee jaar geleden wilden we het pand laten schilderen”, zegt Harry Scharrenborg, voorzitter van de Voedselbank Zevenaar. ,,De schilder wilde niet eens aan de klus beginnen, vanwege de slechte staat van het hout.”
 1. Eén gewonde en een aanhouding bij botsing in Nijmegen
  Play

  Eén gewonde en een aanhouding bij botsing in Nijmegen

 2. Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen
  Play

  Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen

Liemers