Volledig scherm
Wethouder Tienke van der Werf op het dak van het gemeentehuis bij 3.000 zonnepanelen. © Bart Harmsen

Met e-ups naar energieneutraal Zevenaar

ZEVENAAR - 'Op weg naar 100 % energieneutraal' luidt de tekst op de twee e-ups van de gemeente Zevenaar. Deze elektrische Volkswagen Ups moeten bijdragen aan een energieneutraal Zevenaar. 

Medewerkers van de gemeente kunnen met de elektrische autootjes naar werkafspraken. 

Pittig

Ook wethouder Tienke van der Werf gaat graag met de e-up op pad. ,,Pittig en wendbaar’’, noemt Van der Werf de elektrische autootjes. Ook de buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente Zevenaar rijdt sinds kort rond in een elektrische auto; de derde e-car van de Liemerse gemeente.

Van der Werf is de eerste Zevenaarse wethouder met duurzaamheid in portefeuille. De gemeente is tegen windmolens op haar grondgebied, maar streeft op andere manieren naar een 100 procent energieneutraal Zevenaar in 2050. 

Verlichting

Om dat te bereiken heeft de gemeente niet alleen e-cars en e-bikes voor haar medewerkers aangeschaft. Onder meer led-verlichting in straatlantaarns en 3.000 zonnepanelen op het dak van Hal12 (naast het Zevenaarse gemeentehuis) moeten hier aan bijdragen. Van deze zonnepanelen zijn er 2.000 bedoeld voor eigen gebruik van de gemeente.

Liemers