Volledig scherm
De organisatoren van de bedrijvenmarkt, vlnr Ronald Lubbers, Rosa Künne en Bernhard van Hamburg. © MKB Zevenaar

MKB Zevenaar wil groeien en mikt op jonge ondernemer

ZEVENAAR - Met een reeks nieuwe activiteiten mikt MKB Zevenaar op jonge ondernemers. Bij zaal Staring houdt de vereniging dinsdagavond een bedrijvenmarkt. ,,Een beurs voor alle ondernemers in de Liemers”, zegt Bernhard van Hamburg van de activiteitencommissie.

Voor de beurs hebben zich 37 ondernemers aangemeld. Zij presenteren hun bedrijf aan bezoekers en genodigden. Behalve leden van MKB Zevenaar zijn ondernemers uit Duiven en Westervoort aanwezig.

'Groei is onze ambitie’

MKB Zevenaar telt inmiddels ongeveer 250 leden. De ondernemersvereniging wil dat aantal uitbreiden. ,,Groei is onze ambitie zegt Van Hamburg. ,,We mikken op de jongere ondernemer, want we zien dat ons ledenbestand vergrijst. Daar hoor ik zelf ook bij; ik ben dit jaar 50 geworden.”

Gezelligheidsclub

MKB Zevenaar viert volgend jaar het tienjarig bestaan. In 2017 fuseerde MKB Zevenaar met MKB Rijnwaarden, vooruitlopend op de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2018. Doelstellingen zijn onder meer het bundelen van ondernemersbelangen, één ondernemersgeluid laten horen en het bevorderen van een gezond ondernemersklimaat. ,,Het was vooral een gezelligheidsclub”, zegt Van Hamburg, ,,maar inmiddels zijn onze activiteiten meer businessgerelateerd.”

Digitale ontwikkelingen

Van Hamburg wijst op de snelle digitale ontwikkelingen en het belang voor ondernemers om daar bij aan te haken: ,,Ook bedrijven in dit segment presenteren zich tijdens de bedrijvenmarkt. Zakelijk gezien is het handig als je weet wat je voor elkaar kunt betekenen.”

De bedrijvenmarkt begint dinsdag 10 september om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Op 9 oktober geeft marketinggoeroe Jos Burgers op uitnodiging van MKB Zevenaar een lezing bij 't Centrum in Babberich.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers