16-01-2020-Zevenaar-Hal 12-foto Theo Kock-
Volledig scherm
PREMIUM
16-01-2020-Zevenaar-Hal 12-foto Theo Kock- © theo kock persfotografie

Naam voor nieuwe cultuurhal splijtzwam in Zevenaar: wordt het Hal12 of Turmac?

ZEVENAAR - Blijft het Hal 12 of wordt het Turmac Cultuurfabriek? De naam voor de nieuwe cultuurhal in de voormalige sigarettenfabriek is een splijtzwam in Zevenaar. Coalitiepartijen Lokaal Belang en CDA verschillen onderling én intern van mening over de naam voor de cultuurhal. 

Samen met oppositiepartijen D66 en PvdA stelt Lokaal Belang voor om het nieuwe cultuurhart Turmac Cultuurfabriek te noemen. Daarmee nemen de fracties afstand van het voorstel van burgemeester en wethouders. Die houden vast aan Hal12, wat jaren de werknaam was van de nieuwe cultuurhal.

Meningen verdeeld

Ook binnen de fracties van de coalitie zijn de meningen verdeeld. Volgens fractievoorzitters Peter Putman (Lokaal Belang) en Jan de Nooij (CDA) vragen zij daarom om een hoofdelijke stemming tijdens de raadsvergadering van 4 maart. Dan staat de naam voor de nieuwe Zevenaarse cultuurtempel op de agenda.  

Quote

Dat roken slecht is, dat weten we. Maar als cultuurhis­to­risch museum willen wij ook graag het verhaal van Turmac vertellen

Ingrid Mens, Liemers Museum
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers