Volledig scherm
Jochem Bosz en Bonne Hylkema aan het flyboarden. © Jan van den Brink

Neven maken beroep van 'flyboarden'

LATHUM / DOETINCHEM - Jochem Bosz en Bonne Hylkema zijn hun eigen bedrijf begonnen. Hummeloër Hylkema (29) en Doetinchemmer Bosz (28) zijn beiden eigenaar van Flyboard Gelderland.

Flyboarding bestaat sinds 2012 en is een recreatieve vorm van sporten. Een flyboard is een plank met daarop twee booties die iemand kan aandoen. Onder die constructie is een meterslange slang gekoppeld die verbonden is aan een waterscooter. Als de stuurman de 175 pk sterke motor in werking stelt, wordt water door de slang geperst die de flyboarder omhoog duwt.

Verjaardagscadeau
Hylkema en Bosz kwamen zes weken geleden bij toeval in aanraking met deze recreatieve sport. „We geven elkaar altijd een onalledaags verjaardagscadeau”, vertelt Hylkema. „Dit keer kreeg ik een middagje flyboarden in Ooltengensplaat geschonken van Jochem. We waren allebei meteen verkocht. Zozeer zelfs dat we twee waterscooters en flyboards hebben aangeschaft en voor onszelf zijn begonnen.”

Recreatiepark
Het duo maakt flyboarding in Gelderland mogelijk op het water bij recreatiepark De Veerstal in Lathum. Campingbaaseigenaar Arjan Heebink was meteen enthousiast toen hij vernam wat de twee Achterhoekers van plan waren. „Flyboarden is schitterend en iedereen kan het snel leren. Het is machtig mooi als je door zo’n waterstraal wordt opgestuwd.”

Demo
Zaterdag en zondag geven Bosz en Hylkema van 10.00 tot 20.00 uur demo’s in de plas bij De Veerstal. Locatie is Marsweg 12 in Lathum. Dik vijftig personen hebben zich opgegeven.

Liemers