Ingrid Mens van het Liemers Museum in Zevenaar. ,,Grenzen zijn wat wij er van maken.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Ingrid Mens van het Liemers Museum in Zevenaar. ,,Grenzen zijn wat wij er van maken.’’ © Theo Kock

Niet op zoek naar grens, maar naar Liemerse verbinding

de grensZEVENAAR/ DOETINCHEM - Wie voelt zich Achterhoeker, wie inwoner van de Liemers? Waar ligt de grens tussen beide regio's? Deze zomer zoeken we antwoorden in steden, dorpen en buurtschappen.

5 reacties

 • Amand Keultjes

  3 jaar geleden
  De (meer!) oorspronkelijke inwoners van de Liemers verschilden nauwelijks van de mensen in de echte Achterhoek: er was geen werkelijk verschil tussen "Nederfrankisch" en "Nedersaksisch".De echte taalgrens is meer de grote rivier de Rijn hier: de (echte) inboorlingen van de Liemers en trouwens ook van de Veluwe voelen zich ook meer verwant met de Achterhoekers; ik wil zelf ook niet vergeleken worden met een Limburger, ook al geeft eigen genealogisch onderzoek aan dat mijn eigen geslacht uitgeweken is uit België en Brabant(!) na de slag bij Woeringen. 
 • Amand Keultjes

  3 jaar geleden
  De (meer!) oorspronkelijke inwoners van de Liemers verschilden nauwelijks van de mensen in de echte Achterhoek: er was geen werkelijk verschil tussen "Nederfrankisch" en "Nedersaksisch".De echte taalgrens is meer de grote rivier de Rijn hier: de (echte) inboorlingen van de Liemers en trouwens ook van de Veluwe voelen zich ook meer verwant met de Achterhoekers; ik wil zelf ook niet vergeleken worden met een Limburger, ook al geeft eigen genealogisch onderzoek aan dat mijn eigen geslacht (Bronckhorstpartij!) uitgeweken is uit België en Brabant(!) na de slag bij Woeringen. 
 • Laurens-Jan

  3 jaar geleden
  Wat een gezeur zeg.  We zijn Nederlanders.  Punt uit! 
 • Max

  3 jaar geleden
  Verbinden! Dat zouden meer mensen moeten doen.
 • Diemmm

  3 jaar geleden
  Wikipedia de liemers

Liemers