Bij de steenfabriek in Tolkamer worden 100 miljoen straatklinkers per jaar geproduceerd. Die moeten allemaal naar de klant. Foto : Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de steenfabriek in Tolkamer worden 100 miljoen straatklinkers per jaar geproduceerd. Die moeten allemaal naar de klant. Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Nieuwe loswal bij steenfabriek zorgt voor veel minder vrachtwagens door Babberich

TOLKAMER/BABBERICH - De steenfabriek in Tolkamer wil de bestaande loswal geschikt maken voor de hedendaagse scheepvaart. Een loswal zorgt voor een stuk minder vrachtverkeer door Babberich. Daar zijn al jaren zorgen over zwaar transport door het dorp. 

5 reacties

 • Kroepoekje

  6 maanden geleden
  Overdrijven is ook een vak
 • Rijnwaardenaar

  6 maanden geleden
  Het verkeer komt helemaal niet door Lobith, Tolkamer, Herwen. Als men een directe aansluiting maakt zoals ik eerder heb genoemd gaat alles direct naar de A12. Bestemmingsverkeer zul je altijd houden. Deze verbinding hoeft geen miljarden te kosten. Kijk maar eens op google maps en je kunt zo een lijntje trekken.
 • Frank Wissink

  6 maanden geleden
  Vele miljarden ??
 • Johan

  6 maanden geleden
  Zonder verdere aanpassingen aan het wegennet komt er nog steeds veel vrachtverkeer door al de dorpen die tussen de A12 en Tolkamer  liggen nl: Tolkamer,Lobith,Herwen. Babberich,oud Zevenaar en zelfs Zevenaar : als ze tenminste niet dwars door Babberich gaan dan komen ze niet door oud Zevenaar en Zevenaar.Dus alleen met een aanlegsteiger ben je er niet en zal er vele miljarden moeten worden geïnvesteerd  om het plan een succes te kunnen noemen.Mijn mening is gezien de ligging zal deze investering er nooit komen!!    
 • Rijnwaardenaar

  6 maanden geleden
  Er is ook een andere aanvullende oplossing mogelijk n.l. een directe verbinding van de Aerdtseweg naar de Beekseweg , daarmee haal je nagenoeg al het verkeer door Babberich weg.
 1. Zevenaar maakt selectie van ‘geheime dossiers’ over personeelsbeleid; oud-ambtenaar ‘elke keer weer belazerd’
  PREMIUM

  Zevenaar maakt selectie van ‘geheime dossiers’ over personeels­be­leid; oud-ambtenaar ‘elke keer weer belazerd’

  ZEVENAAR - Zevenaar gaat alsnog selecteren welke stukken van de veelbesproken raadsenquête openbaar zijn, welke geheim moeten blijven en welke kunnen worden vernietigd. Het complete dossier over het falende Zevenaarse personeelsbeleid ligt nu achter slot en grendel bij het Streekarchivariaat. Maar het moet terug naar de gemeente, waar het in zijn geheel wordt uitgezocht.
 1. Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven
  Play

  Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven

Liemers