Volledig scherm
PREMIUM
Net als Bataviastad in Lelystad krijgt de outlet in Zevenaar straks historische elementen. foto Olaf Kraak/ANP © Olaf Kraak

Nieuwe outlet in Zevenaar krijgt historische sfeer

ZEVENAAR - Geen grijze loods, maar kleurrijke nieuwbouw met historische elementen. De outlet bij de A12 in Zevenaar wordt gebouwd met een knipoog naar monumenten in de regio.

Volledig scherm
Wim Kees Woltering van Stable International op de plek waar de outlet in Zevenaar moet komen. Archieffoto Bart Harmsen © Bart Harmsen

Wie straks gaat shoppen bij Fashion Outlet Zevenaar (FOZ) doet dat in een kleurrijk koopjesdorp met monumentale invloeden. Markante gebouwen uit de regio zijn terug te vinden in het ontwerp van de outlet.

In het Zevenaarse koopjescentrum zijn straks elementen terug te vinden van onder meer de markthal in Didam, Huis Halsaf in Babberich, de Panoven in Zevenaar en Huis Aerdt in Herwen.  De outlet op BusinessPark 7Poort opent naar verwachting in 2021. Het wordt na de outlets in Roosendaal, Roermond en Leystad de vierde in Nederland. Ook de andere drie outlets zijn gebouwd met een knipoog naar het verleden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers