Archieffoto: de zorginstelling van Liemerije in Zevenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto: de zorginstelling van Liemerije in Zevenaar. © theo kock persfotografie

Nijpend capaciteitstekort in Liemerse verpleeghuizen: ‘We hebben 472 bedden, maar die liggen allemaal vol’

Inwoners van de Liemers die zorg nodig hebben en niet meer thuis kunnen wonen, komen op een lange wachtlijst terecht. Alle bedden bij zorginstelling Liemerije - de grootste in de regio - liggen vol.

8 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Jan Speijers,misschien is het je ontgaan maar de VVD heeft nooit alleen geregeerd. Altijd in coalitie verband. Het is dus geen VVD beleid maar coalitie beleid. Beleid dat ook nog eens door de Tweede en Eerste Kamer moet worden goedgekeurd.
 • joan willems

  2 maanden geleden
  Herinvoering van bejaardentehuizen is ook goed voor de doorstroming. Nu blijven mensen in hun veel te grote huis wonen, omdat de volgende stap slechts het verpleeghuis zonder privacy kan zijn. Dat schrikt mensen af. Personeel is best te krijgen maar dan moeten de arbeidsomstandigheden sterk verbeterd worden. Personeel meer regie en minder administratie zal al veel helpen. Dan nog fatsoenlijk betalen.
 • Joes Rolsteen

  2 maanden geleden
  Waar moet die grote groep oudere straks naar toe. Je kan wel een verzorgingshuis bijbouwen, maar waar halen we personeel vandaan. De lonen moeten eerst omhoog, net als bij verpleekundige, 15 % erbij. Maar verzorgende staken nooit, vinden ze zielig voor de bewoners. Ze klagen liever 20 jaar.
 • Jan Speijers

  2 maanden geleden
  Regeren is vooruit zien.het is bekend dat de babyboomers nu de leeftijd hebben om extra verzorging te krijgen. De vvd de partij die nu al jaren reageert heeft dit mede veroorzaakt door afbraak van verzorgingshuizen.ze missen de basis van het rekenen,of het vooruit kijken.alleen de portemonnee moet vol blijven voor zichzelf.de verkiezingen zijn nu een afrekening voor het wanbeleid,en nog blijven ontkennen dat het een verloren verkiezing is.Erkennen dat het beleid verkeerd is positief
 • petra damme

  2 maanden geleden
  Ze hadden nooit de bejaarden huizen weg moeten doen . Wie heeft dat in de kop gehaald? Maar door de stikstof mag er weinig gebouwd worden . Ik zie het ook (thuiszorg) en het wordt erger alles er niets gedaan wordt. Ik zeg altijd als ik geld had was ik een bejaardentehuis begonnen. Er zijn wel soort bejaarden tehuizen,maar dat is vaak particulier en dan betaal je rond 2200 in de maand .De thuiszorg krijgt ook minder uren .Ik hou mijn hart vast .