Volledig scherm
Julian Jordan op Dreamfields. © Theo Kock

Nog 10.000 kaarten beschikbaar voor Dreamfields: ‘Voorlopig worden we niet groter’

LATHUM - Dreamfields is op de festivalkalender dan niet meer te missen en trekt iedere zomer zo'n 30.000 liefhebbers van elektronische muziek naar Rhederlaag, groter dan de huidige setting wordt het niet. ,,Voorlopig niet", houdt organisator David Brons een slag onder de arm. Het festival aan recreatieplas Rhederlaag presenteerde donderdag haar volledige line-up, die goed is voor meer dan honderd dj's en artiesten.

Opvallende namen die op 6 juli naar de Liemers komen, zijn onder andere Lucas & Steve en Kriss Kross Amsterdam. Voor de mensen die bekend zijn met de hedendaagse muziekscene zullen ook de namen van Boef, Snollebollekes, The Partysquad en Headhunterz klinkende namen zijn. ,,We hebben een goede mix en veel verschillende muziekstijlen", stelt Brons. ,,Tegenwoordig moet je ervoor zorgen dat je sowieso één of twee internationale topacts hebben. Daar rekent het publiek op.”

Indeling

Dreamfields gaat op voor editie negen aan de Lathumse kant van recreatieplas Rhederlaag. De laatste jaren tornt Brons niet al te veel aan de indeling van het festival. De dancefanaten weten dat ze aan de ene kant terecht kunnen bij een groot buitenpodium, terwijl de andere kant het domein is van liefhebbers van hardstyle en hardcore.

Daartussenin bevindt zich een podium aan het strand met house en een zogenaamd ‘party palace’, waar de hele dag door verschillende stijlen elkaar opvolgen. ,,In die tent was het vorig jaar bomvol toen de Snollebollekes en Paul Elstak optraden", weet Brons nog. ,,We hebben nu voor een hangartent gekozen waardoor de in- en uitloop beter is. Verder draaien we de cross-overtent om. Je blijft toch elke editie puzzelen.” Ten opzichte van eerdere edities zet Brons vanwege de toenemende populariteit nog meer in op hiphop en urban.

Uitverkocht

Voor Dreamfields zijn inmiddels al zo'n 20.000 kaarten verkocht. De kaartverkoop gaat sneller dan bij de voorgaande edities. ,,Normaal gesproken raken we in de week voor het festival uitverkocht. Het lijkt erop dat dat nu sneller gaat gebeuren.”

De popversie van Dreamfields, Dreampop, ontvangt op zondag 7 juli onder meer Lil’ Kleine, Guus Meeuwis en Rowwen Hèze. In tegenstelling tot Dreamfields kan Dreampop (voor alle leeftijden) nog wél wat groeien. Brons: ,,Vorig jaar hadden we op zondag 12.000 bezoekers. Er is nog rek naar 15.000 man.”

Volledig scherm
Dreamfields vanuit de lucht gezien. © theo kock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers