Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

OM eist werkstraf en rijverbod voor 22-jarige autobestuurder uit Zevenaar die fietsster aanreed

ZEVENAAR - Een 22-jarige autobestuurder uit Zevenaar die een fietsster in Duiven aanreed met drievoudige beenbreuk tot gevolg, moet volgens het Openbaar Ministerie (OM) 80 uur werkstraf en 6 maanden voorwaardelijk rijverbod krijgen.

Het OM vindt dat de bestuurder strafbare verkeersfouten beging toen hij niet goed keek omdat hij zat te prutsen met de instellingen van de dure geluidsinstallatie in zijn auto.

Dat gebeurde 8 september 2017 op de Van der Goesstraat. De jongeman, die zegt dat hij normaal gesproken met het openbaar vervoer naar school ging, was laat en pakte nu de auto. Bij de eerste de beste kruising, met de Van Eyckstraat, reed hij de fietsster aan, die met haar elektrische fiets van rechts kwam. “Ik weet echt niet of ik haar wel gezien zou hebben als ik niet met mijn radio had gerommeld”, stelde de man.

Jongeman bezocht slachtoffer in ziekenhuis en thuis

De jongeman vond het verschrikkelijk hoe het slachtoffer er aan toe was en bezocht haar in het ziekenhuis en later ook thuis. Dat spreekt in zijn voordeel, vindt de aanklager, die daarom met zijn strafeis afweek van de richtlijn van 120 uur werkstraf en 6 maanden onvoorwaardelijk rijverbod. De advocaat van de man vindt het verwijt en de bijbehorende strafeis te zwaar.

De rechtbank doet uitspraak over twee weken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers