Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

OM wil celstraf en werkstraffen voor hardhandige straatroof op vriend uit Zevenaar

ARNHEM - Een man uit Didam (21) moet een jaar cel krijgen voor een straatroof. Daarbij werd een 20-jarige man uit Zevenaar door hem en twee anderen opgewacht, in elkaar geslagen, en van zijn jas en portemonnee met 300 euro beroofd.

Dat vindt het Openbaar Ministerie (OM) die die straf woensdag eiste voor de rechtbank in Arnhem. Tegen een minderjarige medebelager eiste het OM 120 uur werkstraf.

Getipt

Nog twee andere verdachten uit Didam (ook 21) en Zevenaar (23) zijn volgens de aanklager medeplichtig, en moeten wat hem betreft 180 uur werkstraf krijgen. De medeplichtige Didammer bestuurde de auto waar de drie belagers in zaten.

De Zevenaarder is voor de straatroof al uitgestapt, maar was volgens de aanklager wel degene die had getipt dat het slachtoffer 300 euro op zak had. Die had hij zelf namelijk aan het slachtoffer gegeven, na maandenlang gesteggel over een vriendenvakantie die nog betaald moest worden.

Tankstation

Het 20-jarige slachtoffer werd 3 maart 2018 opgezocht aan de Bachstraat in Zevenaar, na een confrontatie met de anderen bij een tankstation. Als derde belager is afgelopen september al een 20-jarige Arnhemmer veroordeeld.

Het slachtoffer wil 3000 euro smartengeld nadat hij zijn tanden scheef geslagen heeft gekregen door nota bene een vriend die hij vertrouwde, en diens kennissen. 

De rechtbank doet uitspraak in de vier zaken op 5 februari.

Liemers