Volledig scherm
PREMIUM
© Theo Kock

Omgekomen spookrijder uit Zevenaar reed met hoge snelheid over A18

ZEVENAAR - Drie, hooguit vier kilometer reed de Zevenaarder zaterdagavond met hoge snelheid over de A18. Bij Doetinchem draaide hij de verkeerde kant van de snelweg op. Hoe heeft dat kunnen gebeuren? De politie doet daar onderzoek naar.

Zoals bij elke op- en afrit van de snelweg staat ook hier een rood bord met in het midden een witte streep: verboden in te rijden. Daaronder de tekst ‘Ga terug’. Pijlen geven de rijrichting aan. Ook met een extra brede berm tussen de rijbanen van de op- en afrit probeert Rijkswaterstaat weggebruikers te attenderen op de juiste rijrichting.

Weginspecteur

Het verkeerscentrum van Rijkswaterstaat in Wolfheze kreeg zaterdagavond even na acht uur de melding van een spookrijder op de A18. ,,In zo’n geval sturen we meteen een weginspecteur op pad”, zegt een woordvoerster van Rijkswaterstaat. ,,Op basis van de hectometerbordjes proberen we de spookrijder zo nauwkeurig mogelijk te lokaliseren. Zeker in dit geval moest dat op die manier, want op de A18 hangen geen camera’s. Ook probeert de weginspecteur als hij eenmaal ter plekke is zowel de spookrijder als het overige verkeer met lichtsignalen te waarschuwen.”

Bij de crash ter hoogte van Kilder, tussen de afslagen 2 en 3, waren zaterdag drie voertuigen betrokken. De Zevenaarder werd uit zijn auto geslingerd en was op slag dood. De automobilist uit Huissen is naar het ziekenhuis gebracht.

Quote

Op basis van de hectometer­bord­jes proberen we de spookrij­der zo nauwkeurig mogelijk te lokalise­ren. Zeker in dit geval moest dat op die manier, want op de A18 hangen geen camera’s.

Woordvoerster Rijkswaterstaat
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers