Volledig scherm
Wim Kees Woltering (rechts) van Stable International en Frank Verkerk van Veluwezoom Verkerk dat Zevenaar Fashion Outlet gaat realiseren. © DG

Ondernemers melden zich voor plek in outlet Zevenaar

videoZEVENAAR - Pakweg 100 belangstellenden bezochten vanavond de informatiebijeenkomst over de outlet in Zevenaar. Onder hen waren ondernemers die een plek in het toekomstige winkelgebied aan de A12 wel zien zitten.

Robert Bolk runt in Varsseveld een modezaak voor mannen met grote maten. Tijdens de informatieve bijeenkomst over de outlet aan de Spoorallee in het gemeentehuis van Zevenaar laat Bolk zich uitgebreid informeren. ,,Pakweg dertig winkels in Nederland zijn net als ik gespecialiseerd in grote kledingmaten voor mannen. Onze klanten komen uit een groot gebied. Als ondernemer wil ik weten wat er speelt’’, zegt Bolk.  ,,Wie weet, biedt de outlet in Zevenaar straks mogelijkheden voor mij.’’

Winkelunits

Zevenaar Fashion Outlet, met een oppervlakte van 15.000 vierkante meter, krijgt 80 tot 100 winkelunits. Aan de Spoorallee, bij de A12, staat naar verwachting in 2021 een outlet die jaarlijks naar schatting zo'n 1 miljoen bezoekers trekt. Het plan stuitte op verzet van onder meer ondernemers en van de provincie Gelderland.

Desondanks gaf de Raad van State in mei vorig jaar groen licht voor de outlet. In het Zevenaarse gemeentehuis werd gistermiddag de koopovereenkomst ondertekend voor het 8,5 hectare grote gebied waar Zevenaar Fashion Outlet moet verrijzen.

Wim Kees Woltering, CEO van Stable International, ontwikkelaar van de outlet, verwacht eind dit jaar de bouwvergunning aan te vragen. Architect Rop van Loenhout heeft 'leuk gepuzzeld’ binnen het bestemmingsplan: ,,Er is een winkelstraatje gepland, met de mogelijkheid een rondje te lopen. De sfeer is geïnspireerd op het dna van de Liemers: havesathen, de Panoven, Huis Sevenaer. Het rivierenlandschap wordt zichtbaar door de bestaande watergangen te betrekken bij de inrichting van het terrein.’’

Horeca

Naast de 15.000 vierkante meter winkeloppervlak beschikt Zevenaar Fashion Outlet straks over 1.400 vierkante meter horeca, verdeeld over verschillende gelegenheden. René de Wit en Catherine Wijnbergen uit Zevenaar hebben interesse in de exploitatie van een van de horecagelegenheden. ,,Ik kan me voorstellen dat ondernemers in het centrum bezorgd zijn. Maar dit biedt ook kansen voor de economie.’’

Woltering heeft steeds benadrukt dat een goede infrastructuur cruciaal is voor realisatie van de outlet. Hij vertrouwt erop dat in 2021 de A12 is verbreed en de nieuwe toerit is aangelegd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Automobilisten gaan op de vlucht voor almaar oplopende files bij Arnhem en Zevenaar
    PREMIUM

    Automobi­lis­ten gaan op de vlucht voor almaar oplopende files bij Arnhem en Zevenaar

    DOETINCHEM/ ZEVENAAR - De almaar oplopende files rond Arnhem en Nijmegen zorgen er voor dat steeds meer mensen pogingen doen deze te vermijden. Vanuit de Achterhoek zijn er verhuisbewegingen richting Arnhem en Nijmegen, en steeds meer automobilisten stappen bij de stations in de kernen rond Arnhem over op het openbaar vervoer. Ook verhuizen bedrijven naar filevrije gebieden en worden werkroosters aangepast.

Liemers