Volledig scherm
PREMIUM
In de gevel van Het Stadscafé aan de Markt in Zevenaar zitten scheuren. Onderzoek moet uitwijzen hoe dat kan. © Jan van den Brink

Onderzoek naar constructie Stadscafé Zevenaar: ‘Er zit beweging in gebouw’

ZEVENAAR - Het Stadscafé aan de Markt in Zevenaar blijft voorlopig op slot. Eerst moet duidelijk zijn waardoor de scheuren in de gevel zijn ontstaan. Ook moeten de eigenaren aantonen dat de constructie van het pand veilig is.

Er komt nader onderzoek naar de constructie van het pand aan de Markt 75 in Zevenaar. In het pand is sinds acht maanden Het Stadscafé gevestigd. Volgens een woordvoerder van het café zit er letterlijk beweging in het gebouw. Het café is sinds vrijdag gesloten.

Dwangsom dreigt

De eigenaren van het pand, de voormalige uitbaters van schoenenwinkel Jansen Schoenen die er jaren was gevestigd, moeten van de gemeente binnen vier weken kunnen aantonen dat de constructie veilig is. Mogelijk is die constructie door verschillende verbouwingen van het pand aangetast, stelt de gemeente Zevenaar in een brief aan de eigenaren. Zij moeten bovendien binnen een week maatregelen treffen om te voorkomen dat er voegwerk of stenen uit de gevel naar beneden vallen. Gebeurt dit niet, dan moeten ze een dwangsom betalen van 5.000 euro. Als de eigenaren binnen vier weken niet kunnen aantonen dat de constructie van het pand deugt, moeten ze nog eens 10.000 euro ineens betalen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers