Volledig scherm
PREMIUM
De eigenaren van café ‘Wacht am Rhein’ kregen onverwachts post uit Canada. In de gele envelop zaten herinneringen aan het café en de voorgangers van de huidige exploitanten. © Henk Jan Kamerbeek

Onverwacht plofte een envelop uit Canada vol herinneringen op de deurmat van café ‘Wacht am Rhein’

VideoBij Sonja Papenborg ploft eind juni plompverloren een Canadees Par-avion-pakje op de mat. Het is de mat van café ‘Wacht am Rhein’ in Tolkamer. Nog steeds krijgt Papenborg er kippenvel van.

Een felgele envelop vanuit Canada bezorgt haar in één klap volle verbinding met de later geëmigreerde grondleggers van haar onderneming. En daarmee pardoes een kijkje in het leven van de vorige en 19e eeuw, die opeens heel dichtbij blijkt te zijn.

Papenborg straalt van oor tot oor over het cadeau dat ze ontving. ,,Het is zo geweldig dat je nu zomaar iets krijgt van mensen die hier ook hebben geleefd en rondgelopen. Ik maakte de envelop open en daar zaten zulke leuke verrassingen in!”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers