Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Ophef om bierprijs tijdens carnaval in Zevenaar; duurste pintje 2,75 euro

ZEVENAAR - Er is ophef ontstaan over de bierprijs tijdens het carnaval in Zevenaar.  Die varieert van 2,00 euro tot 2,75 euro voor een pintje. Het gezamenlijk carnaval, verenigd in Stichting Boemelburcht, verkoopt voor het tweede jaar op rij muntjes. In te wisselen bij verschillende horecagelegenheden. Maar niet bij de vijf cafés op de Markt.

Wie de komende dagen carnaval viert in Zevenaar, moet rekening houden met wisselende bierprijzen. Ook kan niet overal worden betaald met de munten van de organiserende Stichting Boemelburcht.  ,,Verwarrend”, erkent Willem Wegman, voorzitter van Stichting Boemelburcht.

De Boemel-munten kosten 1,25 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij twee kassa-units. Eén staat op het Raadhuisplein, dat vanaf zaterdag vier dagen is omgedoopt tot het Boemelplein. Tijdens het Frühshoppen is maandag een tweede kassa-unit te vinden in de Marktstraat. 

Quote

We krijgen te maken met hogere kosten. Bovendien gaat de subsidie ook omlaag

Willem Wegman, voorzitter Stichting Boemelburcht

Voor twee muntjes, 2,50 euro, kunnen carnavalsvierders een biertje kopen bij de cafés in de Weverstraat (de Weverburcht) en bij vijf zalen waar carnaval wordt gevierd: zaal Jansen, de Griethse Poort, St. Andreas, Sint Anna en EMM Ooy. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers