Supermarkt Coop aan het Babborgaplein in Babberich.
Volledig scherm
PREMIUM
Supermarkt Coop aan het Babborgaplein in Babberich. © Jan Ruland van den Brink

Oplossing voor overvloed aan telefonische bestellingen Coop Babberich: vrijwilligers halen boodschappenlijstje thuis op

BABBERICH - Klanten van supermarkt Coop in Babberich kunnen hun boodschappenlijstje thuis laten ophalen door vrijwilligers. Dit op initiatief van eigenaar Willie van den Berg en dorpsraad Babberich om de ‘tijdrovende’ telefonische bestellingen terug te dringen.

Sinds het coronavirus mensen aan huis kluistert, is het aantal online bestellingen van boodschappen explosief gestegen. Bij de Coop in Babberich wel met 400 procent.

Zo ook het aantal telefonische bestellingen. ,,Voorheen kregen we een of twee telefoontjes per week. Nu wel dertig’’, zegt supermarkteigenaar Willie van den Berg.

Vooral ouderen die geen computer hebben of er niet goed mee overweg kunnen, plaatsen via de telefoon hun bestelling.

,,Die nemen we normaal gezien met veel plezier aan, maar daar verliezen we nu te veel tijd mee. Dan vraagt de klant voor een stuk kaas, maar we hebben wel veertig verschillende soorten kazen.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers