De dierenarts behandelt een vergiftigde kat.
Volledig scherm
De dierenarts behandelt een vergiftigde kat. © Jan Ruland van den Brink

Opnieuw een kat vergiftigd in Zevenaar met muizengif: ‘We dachten dat ze zou sterven’

ZEVENAAR - Voor de vijfde keer in korte tijd is er bij Dierenkliniek De Liemers in Zevenaar een poes of kat binnengekomen met verschijnselen van vergiftiging. Of het dier bewust of onbewust is vergiftigd, weet dierenarts André Bruns niet.

9 reacties

 • yda de bie

  2 jaar geleden
  Hebben die "!&#$%÷" dan niet door dat ze katten en bv egels en marters en vogels en muizen en ratten naar zich toe lokken met deze methode?? En wat als kinderen of (ouderen)volwassenen in aanraking komen met het gif door met hun ev.vergiftigde dieren om te gaan? Kinderen zoals mijn kleinkind die,op een onbewaakt moment, de kat, konijn enz.kusjes geven, knuffelen...doen trouwens liefhebbende eigenaren wel vaker
 • Mitchell Manen

  4 jaar geleden
  Nee je hoeft zeker niet je eigen tuin aan te passen. Maar je snapt toch zeker wel dat als je vergif met kattenvoer gaat mixen dat katten daar van gaan eten en hier dood van kunnen gaan? Zoiets doe je maar met een reden, en dat is dieren vermoorden, of het nou katten of andere dieren zijn.
 • Johan

  4 jaar geleden
  Daarmee kun je zien dat sommige mensen  de grootste beesten zijn  die er bestaan !Ze denken echt niet verder dan hun stompe neus , ooit eens nagedacht dat ook egeltjes dat kattenvoer eten, ja en die gaan er ook aan dood .
 • Bertje

  4 jaar geleden
  Dus omdat anderen katten hebben moet ik me in m’n eigen tuin aanpassen? 
 • Mitchell Manen

  4 jaar geleden
  Ik ben de eigenaar van Cathy die was kwijtgeraakt bij mijn broer. Ik snap de mensen, die hierop reageren alsof het de schuld van de eigenaren is, echt niet. Katten zijn buitendieren, natuurlijk gaan die overal rondlopen en als iemand kattenvoer buiten neerzet gaan ze daar van eten. Iedereen met maar een enkele hersencel weet dit wel. Ik heb enorm geluk dat mijn kat van 12 jaar nu nog leeft. Nu het duidelijk is dat het met opzet is ga ik ook aangifte doen, of het gif nou voor katten of marters is bedoeld maakt niks uit.