Volledig scherm
Will ten Westeneind. Foto Jan van den Brink

Oud-bestuurder Diafaan moet langer wachten op mogelijk eerherstel

ZEVENAAR - Vanwege het faillissement van Diafaan, moet oud-bestuurder Will ten Westeneind langer wachten op mogelijk eerherstel. Dat blijkt uit het meest recente faillissementsverslag van de curator.

Ten Westeneind procedeert al twee jaar tegen zijn plotselinge ontslag in 2014. De Raad van Toezicht verweet hem destijds van alles, van fraude tot belangenverstrengeling. De oud-bestuurder ontkent en wil dat zijn naam gezuiverd wordt.

Beschuldigingen van tafel
Op één na zijn alle beschuldigingen inmiddels door de rechter van tafel geveegd. Over één onbewezen aantijging kon Diafaan tot 13 juli alsnog bewijs proberen te leveren. Zo niet, dan zou de rechter hoogstwaarschijnlijk de ontslagvergoeding toewijzen en was hij van alle blaam gezuiverd.

Opgeschort
Het faillissement heeft dat doorkruist; bewijs is nooit op tafel gekomen, maar de zaak is tot nader order opgeschort. Of de curator nog gaat proberen bewijs tegen de oud-bestuurder te leveren, is niet bekend.

Vrees
Ten Westeneind vreest dat de procedure op zijn minst nog een half jaar gaat duren. „Mijn carrière is gesloopt. Ik wil weer aan de slag, maar daar heb ik eerst het vonnis voor nodig. Ik kan nu alleen ergens als vrijwilliger aan de slag.”

Lees een interview met Ten Westeneind in De Gelderlander van donderdag 24 november, edities Achterhoek en Liemers, of digitaal.

Liemers