Volledig scherm
Willie Hoogstraten (rechts) pakt spullen in voor de verhuizing. © Jan Ruland van den Brink

Oude bibliotheek in Zevenaar gaat verhuizen, nog één keer boeken inslaan

ZEVENAAR - Duizenden boeken pakken medewerkers van de bibliotheek in Zevenaar in tweehonderd blauwe kratten. Na ruim 45 jaar vertrekt de bieb van de Hooge Bongert. Morgen kunnen bezoekers er voor de allerlaatste keer terecht om boeken te lenen. Daarna is de bibliotheek in Zevenaar drie weken gesloten. Maandag 15 april opent de nieuwe bieb in Hal12, aan de Kerkstraat.

Willie Hoogstraten coördineert de verhuizing. ,,Dit is de vijfde bieb die ik de afgelopen drie jaar heb verhuisd’', lacht Hoogstraten. ,,Je wordt er handig in. Om het uitpakken straks makkelijker te maken, zet je de titels in omgekeerde volgorde in de bakken. Dus de Z gaat onderin, de A bovenin.”

Ook de bieb in Lobith is pas verhuisd; woensdagmiddag ging de nieuwe bibliotheek in het oude gemeentehuis aan de Markt open.

25 boeken

Wie wil, kan vrijdag in Zevenaar een flinke voorraad boeken meenemen. ,,Maximaal 25 boeken kun je lenen”, zegt Jeanne Wijgerde, coördinator van de front-office in Zevenaar en verantwoordelijk voor de collectie. ,,De mensen moeten toch wat te lezen hebben in de periode dat we gesloten zijn. Ze kunnen de boeken lenen tot 13 mei.’'

De Zevenaarse bieb beschikt over 35.000 boeken en dvd’s. ,,We hebben nu 15.000 boeken uitgeleend’', zegt Wijgerde. ,,Dat is ongeveer het dubbele van wat we normaal uitlenen.”

Menselijke keten

Leerlingen van basisschool Lindenhage vormen maandag een menselijke keten om de boeken van de oude bieb Bongert door te geven naar de nieuwe locatie aan de Kerkstraat. Symbolisch, natuurlijk; verhuiswagens doen het échte werk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers