Volledig scherm
PREMIUM
Jens Oosterbroek, talentje van DCS uit Zevenaar. © theo kock persfotografie

Ouders in spanning: kleine ‘Messi’ in selectie of niet?

DIDAM - Welk voetballertje komt in het selectieteam en wie niet? De voetbalclubs hebben afgelopen weekeinde de indelingen bekendgemaakt. Voor sommige kindjes en vooral ouders een teleurstelling. ,,Na een goed gesprek komen we er altijd wel uit”, vertelt DVC'26-voorzitter Bas Strijbosch.

Voor grote amateurvoetbalclubs als DVV uit Duiven, AVW'66 uit Westervoort, DCS uit Zevenaar en DVC'26 uit Didam is de maand juni altijd spannend. De nieuwe indelingen voor het nieuwe seizoen worden gemaakt en niet alle voetballertjes kunnen in een selectieteam worden geplaatst. Ook kan het voorkomen dat bestaande teams uit elkaar worden gehaald. ,,Wij proberen altijd heel zorgvuldig te werk te gaan. De kinderen worden het hele jaar door onze scouts bekeken en op basis van techniek, tactisch inzicht en mentaliteit worden per leeftijdscategorie selectieteams gemaakt’’, vertelt Emil Haarsma, coördinator van JO11-013 van DCS. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers