Volledig scherm
Danny van der Kracht ontvangt de Paljasprijs uit handen van prins Ruud II van Paljas. © CV Paljas

Paljasprijs Zevenaar voor Danny van der Kracht

ZEVENAAR - Danny van der Kracht heeft zaterdagavond de Paljasprijs 2020 gekregen. Hij kreeg het bijbehorende beeld uit handen van prins Ruud II van carnavalsvereniging Paljas uit Zevenaar.

Van der Kracht, eindredacteur en samensteller van huis-aan-huisblad Zevenaar Post, kreeg de prijs toegewezen omdat hij volgens Paljas iemand is ‘met de juiste positieve grondhouding, die denkt in kansen en niet in bedreigingen’.

Eigen Wikipedia-pagina

Volgens de carnavalsvereniging vraagt het doorzettingsvermogen, creativiteit, opportunisme, gevoel bij je publiek, balans tussen analoog en digitaal, innovatie en vooral passie om op een positieve manier een plek te verwerven in het huidige media landschap en slaagt Van der Kracht daar goed in.

De jury van de Paljasprijs valt het vooral op hoe de leesbaarheid van de Zevenaar Post is verbeterd. ‘Van een verzamelmap voor folders die direct richting het oud papier ging naar een echte lokale krant die wordt gelezen en midden in de maatschappij staat’, aldus de jury.

Van der Kracht is behalve eindredacteur in Zevenaar ook bekend als zanger, presentator van Favoriet FM en dierenvriend. Hij heeft zelfs een eigen Wikipedia-pagina en is onder carnavalisten vooral bekend van het lied ‘k Heb een Koe.

Liemers