Foto ter illustratie: Het chaletpark voor Oekraiense vluchtelingen aan de Spijksedijk bij Spijk. Hier is ruimte voor 150 vluchtelingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: Het chaletpark voor Oekraiense vluchtelingen aan de Spijksedijk bij Spijk. Hier is ruimte voor 150 vluchtelingen. © Jan Ruland van den Brink

Plannen met voormalig gezondheidscentrum Tolkamer; aanvraag voor woningen Oekraïners

TOLKAMER - Er krijgen mogelijk meer Oekraïners onderdak in de gemeente Zevenaar. Momenteel ligt er een aanvraag om woonruimte voor Oekraïense vluchtelingen te realiseren in het voormalige gezondheidscentrum Lobede in Tolkamer.

4 reacties

 • Daantje Daan

  2 maanden geleden
  @Eelco, het chaletpark ligt tussen Spijk en Tolkamer in en dus ook dichtbij Tolkamer. De opmerking "Velsen of Amsterdam meetellen" raakt kant nog wal.
 • Michel Van de Zand

  2 maanden geleden
  Robert heeft gelijk. Het begint altijd met zogenaamde kleinschalige opvang. Uiteindelijk wordt het grootschalig. Laten ze maar ruimte creëren bij Rutte en Kaag en consorten. 150 is voor dit dorp genoeg. Geef die ruimte maar aan de oudere die nu geen plaats hebben en daarom steeds verder weg gebracht worden.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Robert, de eerdere 150 zijn gehuisvest in Spijk. Dit gaat om kleinschalige opvang in Tolkamer. Niet erg zinvol om die bij elkaar op te tellen. Je gaat ook niet de 1000 plekken op een boot in Velsen of Amsterdam meetellen.
 • Robert Steennis

  2 maanden geleden
  Denk dat 150 wel genoeg is hier , maak in het gezondheidscentrum maar woonruimte voor de oudere inwoners!