De foto die de Liemerse wijkagent Florus Noppen op Instagram postte. 'We gaan vissen en nemen mee....', schreef hij erbij.
Volledig scherm
PREMIUM
De foto die de Liemerse wijkagent Florus Noppen op Instagram postte. 'We gaan vissen en nemen mee....', schreef hij erbij. © Instagram

Politie zit in de maag met ‘kamperende’ nachtvissers: ‘Ze kakken in de struiken en maken rotzooi’

LATHUM/ GIESBEEK - Nachtvissers die een tentenkamp opslaan aan het water en een flinke huisvoorraad bij zich hebben: de politie krijgt hier steeds meer klachten over en wil optreden tegen dergelijke kampementen.

23 reacties

 • B. Batsbak

  1 maand geleden
  Kinderen hebben een consequentie nodig anders begrijpen ze de waarschuwing niet!
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  @Piet, gisteren stond er ook een artikel in de krant dat jagers zogenaamd uit dierenliefde de jonge "bambi's" van de dood door grasmaaiers redden. Dat is net zo'n onzin als dat vissers uit dierenliefde je visstand helpen verbeteren. In beide gevallen gaat het er gewoon om ervoor te zorgen dat ze nog lang met hun "sport" door kunnen gaan en nog veel kunnen schieten cq. aan de haak krijgen.
 • Piet De Visser

  1 maand geleden
  Beste Eelco, Het is juist de hengelsport die de afgelopen decennia voor verbetering van de waterkwaliteit, het ecosyteem en de visstand in Nederland heeft gezorgd. Tevens investeert zij enorm in het bevorderen van de vismigratie, zodat de zalm, de forel en de paling weer aan het terugkeren is in onze wateren. Het woord barbaarsheid past absoluut niet bij de zorgvuldige wijze waarop wij (uitzonderingen daargelaten) met de vis om gaan. ( bijv. vissen zonder weerhaak en onthaakmat gebruiken)
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  @Piet, ik ben het overall zeker niet met het extremisme van de Partij voor de Diertjes eens, maar op het gebied van jacht en "sportvisserij" hebben ze gewoon gelijk. En het feit dat een bond is aangesloten is bij het NOC/NSF zegt niets over de mate van barbaarsheid. Immers de vechtsportautoriteit (oa mixed martial arts) is ook geassocieerd lid. Het lidmaatschap is gewoon een middel om extra subsidies veilig te stellen en goedkoop diensten af te nemen.
 • C Schaafman

  1 maand geleden
  @Frans van Raaij Ja? Je bent met Ankie meegeweest?

Liemers