Postbezorger ontdekte brand in Zevenaar: 'Er was blinde paniek'

video / updateZEVENAAR - Aan de Tolsingel in Zevenaar heeft dinsdagochtend  brand gewoed. Hierbij liepen drie woningen (rook)schade op en werd er één tijdelijk onbewoonbaar verklaard. Er zijn geen zwaargewonden gevallen.

De brand ontstond rond 11.00 uur buiten, door de wind sloeg het vuur over naar de dichtbij gelegen bebouwing. De rook was in de wijde omgeving zichtbaar.

Postbezorger

Volledig scherm
Zo zag de brand in Zevenaar eruit vanuit Mendel z'n bezorgbus. © Mendel Autsema

De brand werd ontdekt door een dienstdoende postbezorger van DPD, Mendel Autsema. Hij reed met zijn busje in de buurt toen hij grote rookwolken boven de daken zag verschijnen. Direct reed hij naar de desbetreffende straat. 

,,De brand was al uitgeslagen, dus ik moest eerst uitzoeken waar de brand vandaan kwam’’, aldus Autsema. Aangekomen bij het juiste huis belde hij aan om te controleren of er nog iemand binnen was. 

De rook kwam al onder de gordijnen vandaan, maar er werd toch open gedaan. ,,Een vrouw in blinde paniek deed open. Ik heb haar, en de honden, direct naar buiten gebracht.’’

Samen met een agent die verderop in de straat woont probeerde hij de vrouw te kalmeren. Dit mocht niet baten, want haar katten waren nog binnen. ,,De katten waren haar kindjes. Ze besloot om weer naar binnen te gaan om ze te redden.’’ De bewoonster ademde hierdoor veel rook in. Later is zij, samen met twee kinderen uit de buurt, door het personeel van de ambulance onderzocht. 

Onbekende oorzaak

De brandweer doet nog onderzoek naar het ontstaan van de brand. Over het lot van de katten is nog niets bekend.

Volledig scherm
De brandweer blust de brand in Zevenaar. © Roland Heitink / Persbureau Heitink
Volledig scherm
Brand in woning Zevenaar © Charles Moll/ Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers