Volledig scherm
De brievenbus aan de Musiaterstraat is omgedraaid. © Frans Pütz

Probleem met ‘levensgevaarlijke’ brievenbus opgelost: gemeente draait hem om

VideoZEVENAAR - De brievenbus aan de Musiaterstraat in Zevenaar is maandag omgedraaid. Tot vreugde van Jotina Luijken en Frans Pütz. Moeder en zoon luidden de noodklok over de plek van de brievenbus.

Wie een brief in de bus wilde stoppen, moest daarvoor op straat staan. ,,Levensgevaarlijk”, vonden Jotina en Frans. Vooral omdat de brievenbus op een driesprong is geplaatst. ,,Van alle kanten kun je van de sokken gereden worden”, oordeelden moeder en zoon.

Inloopspreekuur

Pütz toog naar het spreekuur van burgemeester Lucien van Riswijk om de plek van de brievenbus aan te kaarten. Die nam contact op met PostNL. ,,Echt veel dank aan de gemeente Zevenaar om mijn klacht hierover kenbaar te maken aan PostNL”, meldt Pütz. ,,Je ziet hoeveel nut het heeft om als burgers te praten met de burgemeester van Zevenaar tijdens zijn tweewekelijkse inloopspreekuur.”

Volledig scherm
Frans Pütz en Jotina Luijken bij de brievenbus op de Zevenaarse driesprong.

PostNL was verbaasd dat niet eerder melding was gemaakt over de plek van de Zevenaarse brievenbus. Die stond toch al een jaar of twaalf  op de rand van het trottoir. Maandag heeft PostNL de brievenbus gedraaid. Voortaan kan vanaf het trottoir de post op de bus worden gedaan. 

Pütz heeft meerdere aandachtspunten ontdekt in het Zevenaarse straatbeeld. Hij noemt onder meer een straatnaambord en metalen fietsbarrières op het trottoir langs de Kampsingel. ,,Grote obstakels voor mensen met een beperking”, vindt Pütz.

Liemers