Geert -Jan van Aalten kijkt uit op het kerkhof met de gevreesde eikenprocessierups in de bomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert -Jan van Aalten kijkt uit op het kerkhof met de gevreesde eikenprocessierups in de bomen. © theo kock persfotografie

Processiejeuk tussen kerk en overheid bij Babberichse begraafplaats

BABBERICH - Verbeten noemt Geert-Jan van Aalten zich niet, maar een beetje verontwaardigd is hij wel. ,,Van het kastje naar de muur gestuurd”, zo voelt hij zich de laatste weken, nu de eikenprocessieharen hem en zijn gezin letterlijk om de oren vliegen. In zijn comfortabele nieuwbouwwoning aan de Boogsehof kijkt hij uit op de lommerrijke begraafplaats en helaas blijkt daar de laatste weken meer leven aanwezig dan hij hoopte.

Talrijke jeukende rupsharen vallen uit de prachtige oude eiken die achter Van Aalten’s huis op de begraafplaats staan. Deze behoort bij de geloofsgemeenschap Sint Franciscus. Helaas voor Van Aalten en zijn gezin brengen de eiken niet alleen een rustieke sfeer achter zijn woning, maar nu ook vooral bultjes en jeuk. ,,Mijn dochtertje en zoontje spelen met dit weer natuurlijk vaak in de tuin, maar het is eigenlijk geen doen”, vertelt Van Aalten. ,,Ze worden ’s nachts wakker van de jeukende bulten. Het Kloosterpad, waarover de kinderen van ons buurtje naar school gaan, loopt bijna onder de eiken van de begraafplaats door, maar die route is een vrijwel onneembare barrière geworden door de vallende rupsharen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers